Definitieve ontharing

Bij Esthetiek Natalia kan je terecht voor een definitieve of permanente ontharing voor het gelaat en het lichaam door de middel van een diodelaser of een blend methode (elektrolyse en diathermie).

Waarom een diodelaser

Om haren permanent/definitief te verwijderen gebruiken wij een COOLSKIN diodelaser. Laserontharing met een diodelaser is een effectieve en langdurige methode om ongewenst lichaamshaar en het haar op het gelaat te verwijderen.

Hoe werkt de laser?

De laser produceert een geconcentreerde zuivere lichtbundel, die geabsorbeerd wordt door het pigment (melanine) van de haren tot diep in de haarwortels. De warmte die hierbij vrijkomt vernietigt nauwkeurig de haarzakjes, terwijl de omringende huid intact blijft.

Verschil IPL en Laserontharing

IPL (Intense Pulsed Light) maakt gebruik van een breed spectrum van lichtgolven om de haarzakjes te verwarmen en te beschadigen. Niet doelgericht – kans op huidbeschadiging – heel veel sessies nodig voor een gewenst resultaat.

Laserontharing maakt gebruik van een specifieke golflengte (755 nm, 808 nm en 1064 nm) van geconcentreerd licht om melanine in de haarzakjes te targeten. Dit licht wordt selectief geabsorbeerd door het haarzakje, waardoor warmte wordt gegenereerd en het haarzakje wordt vernietigd.

Laserontharing is dan ook veel effectiever is dan IPL omdat lasers een nauwkeurige en specifieke energieafgifte hebben. Dit betekent dat lasers doelgerichter het haarzakje kunnen beschadigen zonder de omliggende huid te veel te beïnvloeden.

Waarom definitief ontharen bij Esthetiek Natalia?

Bij Esthetiek Natalia werken wij met een Diode Triple Wave laser met drie verschillende golflengtes. Dit zorgt ervoor dat de behandeling  geschikt is voor alle huidtypes van I tot VI op diverse lichaamsdelen zonder brandwonden te veroorzaken en met het meest doeltreffend resultaat.

Definitief ontharen met onze Diode Triple Wave laser is veilig, snel en pijnloos.  Door de extra koeling voelt de behandeling extra comfortabel aan. Door de drie verschillende golflengtes is onze behandeling geschikt voor alle huiden, van een zeer lichte tot de zeer donkere huid. Hoe donkerder het haar, hoe beter is het resultaat. Jammer genoeg, worden  zeer lichte, blonde en grijze haren niet verwijderd door geen enkele laser. En daarvoor hebben wij ook een oplossing.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Er zijn gemiddeld 9 behandelingen nodig voor lichtere huidtypes en gemiddeld 11 behandelingen voor donkere huidtypes, waarvan de 9de en de 11de behandelingen volledig GRATIS zijn op voorwaarde dat de volledige kuur van 8 of 10 behandelingen  afgerond is binnen de afgesproken termijn. De frequentie van de behandelingen is wisselend per zone. We bespreken dit tijdens het intakegesprek.

Wat bij grijze haren?

Om stugge, grijze haren te verwijderen gebruiken wij een blend methode. Blend methode is een combinatie van elektrolyse en galvanische stroom waarbij de haarfollikel vernietigd wordt.

Ontdek hier onze blend methode.

Wat bij blonde, lichte donsharen?

Om lichte, blonde haren op het lichaam en het gelaat te verwijderen passen wij suikerontharing toe. Suikerontharing is geen permanente / definitieve ontharing. Het is wel zo, dat jouw haargroei aanzienlijk vermindert bij regelmatige ontharingsbeurten.

Ontdek hier onze suikerontharingen.

Om lichte haren op het gelaat te verwijderen passen wij dermaplaning toe. Dermaplaning is een veilige, pijnloze, zachte manier om donshaartjes te verwijderen, zonder zwelling en irritatie. Dermaplaning is ook een huidverbeterende behandeling.

Ontdek hier onze dermaplaning behandelingen.

Hoe maak ik de keuze?

Kom langs voor een intakegesprek om de beste ontharingsmethode te bespreken.

Neem vandaag nog contact met ons op.

Neem je medicatie anders dan een gewone pijnstiller die vrij verkrijgbaar is in de apotheek? Neem contact op met jouw arts om te weten of laserontharing voor jouw geschikt is.