Wat is EMDR?

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een efficiënte therapie die helpt bij het verwerken van traumatische ervaringen, emotionele blokkades, werkt uitstekend bij gerichte boosheid, angststoornissen, PTSS, fobieën en depressies.

Deze therapievorm is ontwikkeld door Francine Shapiro in de jaren 80 en heeft sindsdien wereldwijd erkenning gekregen als een doeltreffende behandelmethode.

Hoe werkt EMDR precies?

Tijdens een EMDR-sessie wordt de cliënt gevraagd om zich te concentreren op een nare herinnering of angst, terwijl de therapeut afleidende stimuli aanbiedt, zoals oogbewegingen of geluiden. Door deze combinatie van focus en afleiding, wordt de informatieverwerking in de hersenen gestimuleerd, waardoor de emotionele lading van de herinnering vermindert en de cliënt in staat is om de gebeurtenis op een andere manier te ervaren.

Wanneer wordt EMDR ingezet?

EMDR kan ingezet worden bij verschillende soorten trauma’s, zoals PTSS, fobieën, rouwverwerking en andere emotionele problemen. De therapie is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Het aantal EMDR-sessies dat nodig is, varieert per persoon en per situatie. Sommige cliënten ervaren al na enkele sessies een merkbare verbetering, terwijl anderen meer tijd nodig hebben om de gewenste resultaten te behalen.

Kortom, EMDR is een effectieve en bewezen therapievorm voor het behandelen van trauma’s, angsten en emoties. Door de combinatie van focus en afleiding, wordt de cliënt geholpen om nare herinneringen te verwerken en emotionele blokkades op te heffen.

Als orthomoleculaire therapeut pas ik EMDR therapie toe in mijn behandelingen indien patiënt dit wenst. Op dit manier bereiken wij betere resultaten met de behandeling.

Je, als patiënt, beslist of je de EMDR wil ondergaan of niet.

Twijfel je? Neem contact met ons op.

 

Behandeling Prijs
EMDR- therapie 1ste consultatie (2 uur) € 120,00
EMDR- therapie vervolgconsultatie (1 uur) € 60,00