De tijden toen een man “iets mooier moest zijn dan een aap” en naar tabak, bier en paardenzweet rook zijn gelukkig voorgoed voorbij. Een moderne man is goed uitziend, proper gekleed en verzorgd van kop tot teen.  Uit onderzoek blijkt dat een verzorgde man die erg goed uitziet, zich beter in zijn vel voelt en zelfzekerheid uitstraalt. Daardoor krijgt hij meer kansen op promotie en is hij succesvoller in relaties in vergelijking met mannen die geen aandacht aan hun uiterlijk besteden.

Een man heeft dankzij de natuurlijke bouw van zijn mannelijke huid, niet veel nodig om zijn huid in goede staat te behouden maar er zijn toch nog een aantal aspecten waar ik, als schoonheidsspecialiste, uw aandacht wil op vestigen.

Het belangrijkste moment in uw dagelijkse verzorging is het reinigen van het gelaat met zachte reinigingsproducten en exfoliatie. Omdat mannenhuid meer keratine bevat dan vrouwenhuid kan deze zeker meerdere keer per week geëxfolieerd worden. Regelmatig exfoliëren van de huid verwijdert de dode cellen aan de oppervlakte en stuurt een signaal naar de diepe basale laag om nieuwe celdeling te stimuleren.

Door dagelijks uw huid te scheren wordt de huidbarrière aangetast waardoor uw huid ontstoken, geïrriteerd en gevoelig kan geraken. Gebruik zeker de aangepaste crème om uw microbioom te herstellen en uw huid gezond te houden.

Verzorgingsproducten met SPF is een must voor zowel mannen als vrouwen. UV licht beschadigt het DNA van onze cellen en breekt collageen af door een bepaalde enzym te activeren. Dit resulteert in een onregelmatige teint en pigmentatievlekken, hyperkeratinisatie van de huid, couperose, verlies van elasticiteit en stevigheid, ptosis en rimpels. Bovendien is het UV licht verantwoordelijk voor huidkanker. Bescherm uw huid met de aan uw huid aangepaste SPF-product.

Het meest voorkomen probleem bij mannen is acne. Acnebehandeling bij mannen van jonge leeftijd is één van de meest gevraagde behandelingen bij dermatologen en schoonheidsspecialisten en bij het negeren van acneprobleem in de puberteit leidt het later tot  post-acne pigmentatie en post-acne littekens. Het aanpakken van acne probleem in de beginfase, al bij het ontstaan van de eerste comedonen, zorgt voor een mooie en gladde huid later.

Er wordt helaas weinig aandacht besteed aan couperose bij mannen. Rode onschuldige kaakjes bij jonge mannen worden later een blauw-paarse uitgebreide couperosenetwerk die vaak, door onwetendheid, geassocieerd wordt met overmatige alcohol gebruik en leidt op later leeftijd tot rhinophyma (de looks van een drankneus).  Om dit te voorkomen dien je uw huid te verzorgen  met aangepaste producten die vaatversterkend en kalmerend werken.

Huidveroudering bij mannen verloopt trager dan bij vrouwen en de eerste huidverouderingsverschijnsels zijn meestal in de vorm van rimpels op het voorhoofd. Gelukkig zijn deze gemakkelijk aan te pakken met de daardoor gerichte behandelingen, RF lifting met apparatuur en andere huidverbeterende technieken.

Het ontharen van het lichaam is ook al lang geen taboe meer en bij Esthetiek Natalia kunnen mannelijke klanten terecht voor verschillende suikerontharing behandelingen van het gelaat tot intiem.

Om mijn verhaal korter te maken en de zoektocht naar de gepaste behandeling gemakkelijk te maken, heb ik speciaal voor u een aantal behandelingen samengesteld om de meest voorkomende huidproblemen aan te pakken of/en om te voorkomen.  Kijk ook gerust op mijn website voor alle behandelingen die Esthetiek Natalia u biedt.

 

BehandelingPrijs
Kalmerend anti-roodheid behandeling RED-APAX (rosacea, chronische ontstekingen van de huid, erytheem, couperose, atopische dermatitis, laser nabehandelingen)€ 90,00
Prebiotische anti-acne behandeling EU-SEB (een problematische vette huid, rosacea, acne, verwijde poriën en comedonen, microbioom herstellend)€ 90,00
Diepe hydratatie behandeling HYDRA-FILL (droge huid, toegenomen transepidermale waterverlies veroorzaakt door leeftijd gerelateerde huidveranderingen of beschadigingen door extreme factoren: roken, zonnebrand. Couperose, gevoelige, geïrriteerde en reactieve huid)€ 90,00
Gezicht afslankend behandeling LIPO-OVAL (overtollige vetweefsels en vetophopingen in het gezicht, “dubbele kin”, ptosis van het laagste en middelste deel van het gezicht gerelateerd aan overgewicht)€ 90,00
Anti-veroudering behandeling ARMA-LIFT (leeftijd-gerelateerde veranderingen, uitgesproken naso-labiaalplooien, zwaartekracht ptosis van het lagere en middelste derde van het gezicht die niet het gevolg zijn van overgewicht)€ 90,00
OxyGeneo microdermabrasie + één van Meder behandelingen€ 20,00 op de prijs van de behandeling
Lifting met Radio Frequentie + één van Meder behandelingen€ 30,00 op de prijs van de behandeling