Als gespecialiseerde voetverzorgsters worden wij bij het beoefenen van ons beroep meermaals geconfronteerd met pathologieën aan nagels en voeten waarvan de behandeling een bijzondere bekwaamheid vergt.

Onychoplastie, kunstnagels of kunstfragmenten bieden tal van therapeutische mogelijkheden bij traumatische nagelaandoeningen.

“Onyx” = nagel en “plastie” afkomstig van “plastiek”, chirurgische term waarbij verloren gegaan of vervormd lichaamsdeel wordt gevormd of hervormd.

De kunstnagel of nagelprothese wordt aangewezen om:

  • de nagel te herstellen na het wegnemen van een nagelplaatfragment en de nagelgroei te begeleiden
  • de nagel zijdelings bij te werken na het wegnemen van een stuk ingegroeide nagel, met als doel de nagelwal niet te laten opstulpen zodat de nieuwe nagel zijn ideale breedte en functie kan behouden
  • om een volledige nagelreconstructie uit te voeren bv. bij nagelverlies

Bijwerking van de kunstnagel gebeurt tijdens uw maandelijkse voetverzorgingsbehandeling en is gratis.

Bij onychomycose (schimmel) is het gebruik van nagelprothesen af te raden omdat hierdoor de behandeling van de schimmel en de controle op evolutie ervan sterk wordt gehinderd. Het afdekken van de nagel kan de schimmel erger doen woekeren.

Heeft u last van mycosenagels? Maak een afspraak voor de behandeling van mycosenagels op onze pagina “gespecialiseerde voetverzorging”.

 

Behandeling Prijs
Nagelreparatie grote/ kleine teennagel tijdens voetverzorging € 22,00 / € 12,00
Nagelreparatie grote/ kleine teennagel als aparte behandeling € 39,00 / € 29,00