Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

De orthomoleculaire geneeskunde is een benadering die zich richt op het herstellen van de optimale balans van natuurlijke voedingsstoffen in het lichaam. Dit wordt gedaan door tekorten zoals vitaminen, mineralen en aminozuren aan te vullen om het lichaam te helpen gezond te blijven. Het idee is dat het lichaam beter functioneert wanneer het de juiste hoeveelheid van deze voedingsstoffen binnenkrijgt, het zogenaamde tekst-contextprincipe. Het woord ‘orthomoleculair’ betekent ‘de juiste moleculaire omgeving’. Het richt zich niet op het louter behandelen van symptomen, maar op het zoeken naar de oorzaak en met de juiste voedingsstoffen het lichaam te versterken.

Er zijn veel voedingsstoffen die worden ingezet: vitamine C, vitamine D, magnesium, omega-3 vetzuren, enzovoort. Die kunnen namelijk helpen om ontstekingen te verminderen, je immuniteit te verbeteren en je energiepeil op te krikken.

Wat kan orthomoleculaire geneeskunde voor jou betekenen?

Het kan je helpen om gezonder te worden, je beter te voelen, en om specifieke aandoeningen te behandelen.

Enkele voorbeelden van gezondheidsklachten waarbij orthomoleculaire geneeskunde kan helpen zijn:

  • Immuniteit: vitamine C en zink kunnen helpen om het immuunsysteem te versterken en ziekten te voorkomen;
  • Stress: magnesium en vitamine B-complex kunnen helpen om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen;
  • Huidproblemen: vitamine A, vitamine E en zink kunnen helpen om de huid te behandelen en verbeteren;
  • Spijsverteringsproblemen: probiotica en glutamine kunnen helpen om de spijsvertering te verbeteren en spijsverteringsproblemen te behandelen.

Als je de orthomoleculaire geneeskunde een kans wil geven, is het belangrijk om dat steeds te doen onder begeleiding van een gekwalificeerde arts of therapeut. Zij kunnen je helpen bij het opstellen van een persoonlijk behandelplan op basis van jouw individuele behoeften en gezondheidstoestand.

Ben je benieuwd naar wat orthomoleculaire therapie voor jou kan doen? Neem dan contact op met Orthomoleculaire Praktijk Natalia of maak een afspraak.

Neem contact op