Introductie van Meder Beauty Circa-Night Crème de eerste nachtcrème voor slaaploze nachten

Als je niet genoeg slaapt, is dat te zien. Studies hebben bevestigd wat velen van ons uit ervaring weten: mensen die goed slapen, zien er gelukkiger, slimmer en aantrekkelijker uit dan anderen mensen na een paar slapeloze nachten. In de afgelopen jaren hebben onderzoeken aangetoond dat slaapgebrek zowel de gezondheid van de huid als het uiterlijk aantast. Zelfs een slapeloze nacht vermindert het vochtgehalte van de huid en in 50% van de gevallen veroorzaakte het zoveel schade aan de beschermende barrière dat de

De huid vrijwillig begon te schilferen en jeukte. Slaapgebrek verstoort de microcirculatie, maakt de teint dof, vermindert de elasticiteit en verwijdt de poriën waardoor ze beter zichtbaar worden.
Slaaptekort beïnvloedt het vermogen van de huid om zichzelf te herstellen en te beschermen. Mensen die goed slapen, blijken minder vatbaar te zijn voor UV-schade en hun huid herstelt sneller van letsel, waaronder laser-resurfacing, chemische peelings en zelfs operaties.

Het zou geweldig zijn als iedereen elke nacht goed zou kunnen slapen. Maar het is niet altijd mogelijk. Nieuwe moeders en ouders van tieners, studenten en gepensioneerden, miljonairs en werklozen we hebben allemaal wel eens last van slaapgebrek. In 2020 veroorzaakte de wereldwijde gezondheidscrisis voor iedereen grote stress en zorgde ervoor dat slaapgebrek nog vaker voorkwam.

We kunnen niets doen aan slapeloze nachten. Maar we kunnen u wel helpen uw huid te beschermen tegen de negatieve effecten ervan.

MEDER BEAUTY CIRCA-NIGHT HERSTELLENDE BIOHACKCRÈME VOOR DE NACHT GESCHIKT VOOR ALLE HUIDTYPEN

Circa staat voor circadiaans en weerspiegelt de manier waarop de crème werkt: actieve ingrediënten beïnvloeden de circadiane mechanica van de huidveranderingen. Zelfs als u onrustig bent, nauwelijks slaapt of ’s nachts werkt, zal Circa Night crème de herstellende processen op gang brengen die normaal in de huid plaatsvinden als u goed slaapt.

HOE CIRCA-NIGHT WERKT

Circa-Night crème beïnvloedt de huidcellen en stemt het huidmetabolisme af op gezonde circadiane ritmes en voorkomt cel-stress en veroudering.

METABIOTISCH VAN ZWITSERSE GLETSJERS

Slaaptekort heeft een selectieve invloed op celfuncties. Fibroblasten in diepe huidlagen blijven bijvoorbeeld collageen en elastine produceren, maar slagen er niet in om ze in driedimensionale structuren te rangschikken bij afwezigheid van speciale chaperonneeiwitten. Blijkbaar worden chaperonne-eiwitten geactiveerd door de toestand van diepe slaap. Als u niet genoeg slaap krijgt, kunnen collageen en andere structurele eiwitten de structuur van een gezonde elastische huid niet vormen. Dit is de reden waarom het gezicht er vermoeid en bleek uitziet bij gebrek aan slaap.

Het effect van slaapgebrek op de huid is moeilijk in evenwicht te brengen, maar verbazingwekkend genoeg bleek dat oeroude micro-organismen, die al duizenden jaren in het ijs sluimeren, ons daarbij kunnen helpen. Een nieuwe bacteriestam, lodobacter ssp, werd ontdekt in de zich terugtrekkende gletsjers van het Zwitserse kanton Wallis, waar Meder Beauty Science Lab is gevestigd. Ze zijn in staat de 3D-rangschikking van structurele eiwitten in de huid te activeren en de synthese van chaperonnes te herstellen, die afneemt met de leeftijd en met slaapgebrek. Ice-Awake, een nieuw ingrediënt op basis van deze bacterie, kan het verschijnen van rimpels uitstellen en de elasticiteit van de huid ondersteunen.

Bovendien kan dit metabioticum de gezonde synthese van ATP, de cel-energiemunt in de mitochondriën, herstellen en natuurlijke herstelprocessen in de huid op gang brengen.

NATUURLIJKE SOJAPEPTIDEN

Slaapgebrek verstoort de synthese van type I collageen, een van de belangrijkste kenmerken van veroudering. Een jonge huid is zo stevig en elastisch vanwege de grote inhoud van type I collageen, maar met de leeftijd wordt het vervangen door andere, minder georganiseerde en elastische eiwitten. Hoe minder type I collageen de huid aanmaakt, hoe vermoeider en dunner het wordt. Om de collageensynthese te herstellen, werd Circa-Night crème verrijkt met een complex van glycoproteïnen HRGP’s afgeleid van natuurlijk soja-extract. Soja staat bekend om zijn stimulerende eigenschappen en maakt het mogelijk om de synthese van jong collageen ’s nachts te herstellen, ongeacht de slaapkwaliteit.

PROBIOTISCH UIT DE DIEPTE VAN DE INDISCHE OCEAAN

Om het effect van metabiotische Ice-Awake® en sojapeptiden te ondersteunen en te versterken, werd de Circa-Night crème formule versterkt met een epigenetisch ingrediënt van bacteriële oorsprong, probiotische Sirtalice®. Een bacteriestam uit het ijskoude water van 3,5 km diep in de Indische Oceaan kan de menselijke huid letterlijk doen herleven. Probiotic Sirtalice® activeert de synthese van type I collageen eiwitprecursoren, terwijl het tegelijkertijd de productie van schadelijke enzymen blokkeert en collageen en elastine vernietigt. Het belangrijkste effect van Sirtalice® is echter het vermogen om onmiddellijk de synthese van ATP op gang te brengen, de energie die wordt gegenereerd door mitochondriën in de huidcellen. Hierdoor ziet de huid er binnen 10-15 minuten na het aanbrengen steviger en elastischer uit en houdt het gunstige effect vele uren aan.

SHEA BOTER, VERRIJKT MET VITAMINE B5

Afrikaanse shea boter, rijk aan heilzame lipiden en aminozuren, bedekt de huid met een  zijdezachte beschermlaag die de huid hydrateert en haar bescherming herstelt. Vitamine B5 toegevoegd aan shea boter onderdrukt ontstekingen, vermindert irritatie en herstelt het vermogen van de huid om ’s nachts te regenereren.

CIRCA-NIGHT CRÈME VOOR SLAAPLOZE NACHTEN

helpt het huidmetabolisme af te stemmen op gezonde circadiane ritmes, waardoor stressgerelateerde veranderingen en vroegtijdige veroudering worden voorkomen. Breng Circa-Night elke avond aan en je gezicht ziet er ’s ochtends fris uit, zelfs als je niet genoeg geslapen hebt.