In deze blog zal ik het over onze lippen hebben, die zijn immers uniek aangezien alleen de mens uitwendig gekeerde lippen heeft. Speciaal toch? Hun kleur hebben ze te danken aan de talloze bloedvaatjes die dicht onder de huid zitten. De gevoeligheid daarentegen, daar zitten onze zenuwen voor iets tussen. Terwijl een man slechts één paar lippen heeft, telt een vrouw er drie. Vrouwen hebben immers twee paar schaamlippen die bij opwinding voller en roder worden. Ook onze lippen van de mond werken op die manier. Lippen hebben een erotisch kantje, en daarom vertel ik er jullie graag meer over.

Vrouwenlippen zijn aantrekkelijk

Dat mannen vrouwenlippen heel aantrekkelijk vinden, is al enige tijd geen geheim meer. Wist je trouwens dat mannen tijdens de eerste tien seconden van hun ontmoeting meer dan de helft van de tijd je lippen in het oog hebben? Als je roze lippenstift draagt, is dat 6,7 seconden. Als je rode lippenstift draagt, loopt dat op tot wel 7,3 seconden. Mannen kijken én analyseren. Je lippen verklappen immers je leeftijd en vertellen ons onbewust iets over je sensualiteit, seksualiteit en voortplanting. Volle, goedgevormde rode lippen zijn een schot in de roos, en maken de vrouw ook zelfzeker.

Waarom rode lippen?

Al in 3300 voor Christus, in het Oude Egypte, kleurde Cleopatra haar lippen rood. De pulp van gemalen stenen en het bloed van insecten dienden als haar lippenstift en werd gekenmerkt door een sterke rode teint. Waarom die rode kleur zo van belang is? De verklaring vinden we in de natuur. Wanneer apen immers bevrucht willen worden, kleuren bepaalde delen rozerood. Op die manier zijn lippen, én vooral rode lippen onlosmakelijk verbonden met ons voortplantingssysteem. Hoe het er bij ons precies aan toe gaat, vertel ik je hieronder.

Lippen, hormonen en voorplanting

Lippen zijn hormoonafhankelijke structuren die receptoren voor vrouwelijke geslachtshormonen bevatten. Dat wil zeggen dat je lippen zich aanpassen aan de aanwezige hormonen. Wanneer een vrouw haar vruchtbare leeftijd bereikt, neem de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid van de lippen toe. Dat zorgt op zijn beurt voor een betere hydratie en soepele lippen. Wanneer je oestrogeenproductie  daalt, dan komt dat ook tot uiting in je lippen. Ze worden dunner en bleker, pigmentatievlekken steken de kop op en ook je circulaire mondspier verkleint. Kortom, je lippen verliezen hun vorm, kleur en elasticiteit, en ook je seksualiteit krijgt een kleine deuk.

Veerkrachtige lippen

Toch je uitstraling behouden en je lippen meer vorm en kleur geven? Bij Esthetiek Natalia geven we je lippen de aandacht die ze verdienen. Ik ga aan de slag met hyaluronzuur, een natuurlijk vochtvasthoudend element, dat je lippen weer jong, vol, vochtig én gezond maakt. Deze substantie breng ik dan via microneedling aan in je lippen, een invasieve hydratatietechniek die bovendien ook wel eens biorevitalisatie wordt genoemd.

Win je graag wat meer informatie in? Lees er hier alles over.

In de volgende blog vertel ik je alles over lipbalsem en waarom dat soms meer kwaad dan goed aanricht.