Is de zomer niet geweldig? Lange zonnige dagen brengen vreugde en een verwachting van vakantie en rust. Uw huid werkt echter dubbel in de zomer en heeft de meest effectieve bescherming nodig die u haar kunt geven. Het is natuurlijk de intensiteit van de ultraviolette straling die het verschil maakt. De zomerzon is de heetste en meest actieve. Natuurlijk hebben we het allemaal eerder gehoord, maar het is zo moeilijk om de verleiding te weerstaan om in de warme zon te zonnebaden, vooral als je net vele weken binnenshuis hebt doorgebracht.

De nasleep van zonnige dagen

UV activeert de synthese van melanine in de pigmentcellen van de huid en verhoogt de productie van fibroblastgroeifactor, die op zijn beurt melanocyten activeert. Intensieve UV- straling leidt natuurlijk tot hyperpigmentatie.

Zonnebrand is in feite de reactie van onze huid op verwonding en is het een zeer effectief beschermingsmechanisme. Helaas wordt de huid niet altijd egaal donker en verschijnen er in veel gevallen na een zomervakantie pigmentvlekken op de huid. Op warme dagen raakt de huid uitgedroogd en dat gebeurt vooral snel als de huid wordt blootgesteld aan meerdere schadelijke factoren tegelijk: zonnestralen en zeewater bijvoorbeeld, of zon- en luchtvervuiling.

Als je couperose, verwijde haarvaten, spataderen en een rode huid hebt, is zonnebrand vooral erg. Als je iets te veel zon hebt gekregen, heb je capillaire versterkende therapie nodig voor de herstelperiode van de huid. Het eerste waar u op moet letten, is het herstel van de barrièrefunctie van de opperhuid! Gebruik verzachtende en hydraterende producten, breng SPF aan voordat u naar buiten gaat.

Elke stap van routinematige huidverzorging moet gericht zijn op maximale onderdrukking van het pigmentatieproces, desensibilisatie, verzachting van de huid, hydratatie en herstel van de barrièrefuncties van de opperhuid.

Verhelder de huid door deze stappen te normaliseren!

Het herstellende programma dat we aanbieden omvat 4 producten om dagelijks te gebruiken voor de meest dringende behoeften van een beschadigde huid:

  • Reiniging
  • Antioxidative stimulatie
  • Intensieve regeneratie
  • Bescherming

Stap 1.

Reiniging

De eerste stap in de dagelijkse herstellende huidverzorgingsroutine is het aanbrengen van de reinigingsemulsie Nrj-Net Cream (EN1). Een miscellaire mix van minerale en zoete amandelolie bindt, omhult en lost alle soorten onzuiverheden op. Enzymcomplex van lactobacteriën Bacillus Ferment heeft een keratolytisch effect. Het is vanwege de bacteriële enzymwerking dat de zachtste exfoliatie wordt bereikt, de huid gladder maakt en de talgproductie normaliseert.

Naast exfoliërende deeltjes en micellair reinigingscomplex, bevat Nrj-Net Cream 1% vitamine B3 of niacinamide, een cosmeceutisch ingrediënt met klinisch bewezen efficiëntie. Niacinamide heeft verhelderende en gladmakende effecten vanwege het vermogen om de overdracht van melanine naar de bovenste huidlagen te onderdrukken en tegelijkertijd de synthese van melanine in de diepere lagen te verminderen. Zo wordt de huid op natuurlijke wijze verhelderd zonder trauma of schade.

In de eerste 2-3 weken van gebruik verhoogt Nrj-Net Cream het aantal ceramiden en vrije vetzuren in de huid, herstelt de barrièrefunctie en het vochtgehalte van de huid, vermindert trans-epidermaal vochtverlies. Vitamine B3 beschermt de huid tegen uitdroging en herstelt de microcirculatie in de dermale laag, terwijl het ook de reactiviteit van de huid vermindert, wat vooral belangrijk is na een agressieve impact. Na 4-6 weken gebruik neemt de synthese van type I collageen merkbaar toe (volgens sommige onderzoeken met 34%), wat helpt om de rimpels glad te strijken en de huidskleur te verbeteren.

Hoe te gebruiken: breng een kleine hoeveelheid emulsie aan op de huid. Voor een meer uitgesproken stimulerend effect, aanbrengen op een droge huid. Als de huid gevoelig is voor roodheid, aanbrengen op een vochtige huid. Haast je niet om de emulsie eraf te wassen, maar masseer het gezicht, de hals en het decolleté gedurende 1-2 minuten. Afspoelen met veel lauw water. Als de huid vettig is met veel onzuiverheden, gebruik dan iets warmer water en reinig het gezicht twee keer. Om sneller van comedonen af te komen, raden wij aan om voor het reinigen een warme handdoek op het gezicht te leggen.

Nrj-Net Cream wordt aanbevolen voor dagelijks gebruik, ’s ochtends en’ s avonds, voor het reinigen van de huid en het verwijderen van make-up (behalve oogmake-up). Het is geschikt voor alle huidtypes, behalve de getraumatiseerde en overgevoelige huid.

Stap 2.

Stimulatie van antioxidanten

Stap twee in de dagelijkse herstellende huidverzorging is het aanbrengen van Nrj-Soin Serum (SN3). Ultraviolette straling is bekend dat het huidbeschadiging met vrije radicalen veroorzaakt. Daarom spelen antioxidanten zo’n belangrijke rol in de herstellende huidverzorging.

Actuele antioxidanten werken vangen en neutraliseren vrije radicalen, vertragen het verouderingsproces en stimuleren de regeneratie van weefsels. Actuele antioxidanten activeren de synthese van collageen, elastine en hyaluronzuur en beïnvloeden de dermis.

Nrj-Soin Serum is een delicate gel op basis van de polysachariden van suikerriet en Canadese ahornsiroop. Plantaardige polysachariden hebben een uitgesproken hydraterend effect, terwijl de voorlopers van glycolzuur, gevonden in suikerriet, de vernieuwing van de opperhuid versnellen.

Een mix van actuele antioxidanten in het serum omvat de extracten van Barbados-aloë, medicinale citroen, zoete sinaasappel en bosbes. De stilbenoïden van Blueberry zijn een van de krachtigste antioxidanten die we tegenwoordig kennen. Ze kunnen de negatieve gevolgen van ultraviolette straling in de huid verminderen. Aloë-extract heeft antioxiderende en ook helende en hydraterende eigenschappen, terwijl Citrus extracten de huid helderder maken en hyperpigmentatie elimineren.

Nrj-Soin Serum bevat niacinamide voor de extra stimulatie van de haarvaten.

Hoe te gebruiken: breng het serum twee keer per dag aan op de schone huid van gezicht, hals en decolleté. Als de huid van het gezicht tekenen van veroudering vertoont of als er tekenen van veroudering zijn in de ogen, wordt aanbevolen om het serum op de oogleden en de huid rond de ogen aan te brengen. Het is niet nodig om te proberen een volledige opname van het serum in de huid te bereiken; het volgende huidverzorgingsproduct of intensieve herstellende verzorging kan direct daarna worden aangebracht.

Stap 3.

Intensieve regeneratie

Hydra-Fill Concentraat (HF4) is effectief voor een diepere en snellere hydratatie en herstel van de beschermende functies van de huid. Het is de derde stap van herstellende huidverzorging. De basis van Hydra-Fill Concentraat is hyaluronzuur met een laagmoleculair gewicht, biotechnologisch behandeld met bacteriële enzymen. De kleine fragmenten van hyaluronzuur hebben een stimulerend en herstellend effect, beïnvloeden actief het basale membraan en diepere huidlagen, waardoor het regeneratieproces wordt versneld. Actieve therapie met Hydra-Fill is gericht op het hermodelleren van de huidstructuur en het activeren van de synthese van huideigen hyaluronzuur in de dermale cellen. Het concentraat bevat ook natriumhyaluronaat, een verbinding van hyaluronzuur met een zeer laagmoleculair gewicht die de receptoren van de fibroblasten stimuleert en bijgevolg de huid opvult en het vochtgehalte van de huid herstelt na een periode van uitdroging.

Een ander ingrediënt van Hydra-Fill Concentraat is het extract van Indiase tamarindezaden. Deze zaden bevatten een middel dat lijkt op hyaluronzuur, xyloglucan. Het herstelt de synthese van ceramiden, kalmeert de huid, verlengt en versterkt de werking van hyaluronzuur. De Ayurvedische geneeskunde gebruikt sinds de oudheid onder andere tamarinde om de jeugd en gezondheid van de huid te behouden.

Hoe te gebruiken: breng Hydra-Fill Concentraat direct na Nrj-Soin Serum aan op het gezicht, de hals en het decolleté. Het concentraat moet gedurende 5 weken twee keer per dag worden gebruikt en daarna elke ochtend gedurende nog eens 5 weken. Voor chronische fotoschade kan het concentraat 2-3 keer per week constant worden aangebracht.

Stap 4.

Bescherming

De laatste stap van de dagelijkse herstellende huidverzorgingsroutine is het aanbrengen van de beschermende Arma-Derm crème (AD7). De crème verzacht en voedt de huid en creëert een soort wapenend effect dankzij het vermogen om de huid op te tillen en te verstevigen. Het belangrijkste ingrediënt van Arma-Derm crème is vitamine E, tocoferol 3% met zijn uitgesproken regenererende werking en het vermogen om de schade aan de huid door zowel UVA- als UVB-stralen te verminderen. Vitamine E is een natuurlijke vet oplosbare antioxidant, die zowel in de geneeskunde als in cosmetica wordt gebruikt. De primaire werking van tocoferol is het voorkomen van lipideperoxidatie (oxidatie van de huideigen lipiden) en het herstellen van celmembranen van zowel de opperhuid als de diepere huidlagen.

Het voedende effect van de crème wordt geleverd door biologische zoete amandelolie die omega-vetzuren bevat die nodig zijn voor de huid. De olie kalmeert snel de geïrriteerde huid, heeft een verzachtende en voedende werking en herstelt onmiddellijk het comfort van de huid.

Arma-Derm crème bevat ook innovatieve tensoren, inerte microvezels die tijdens het drogen strakker worden en een liftend effect creëren, waardoor de huid licht wordt verstevigd.

Hoe te gebruiken: breng direct na Hydra-Fill Concentraat een kleine hoeveelheid crème op de huid aan. Niet wrijven, maar met lichte strijkbewegingen langs de massagelijnen van het gezicht aanbrengen.

Wat raden wij nog aan om wekelijks te gebruiken.

We raden aan om nog 2 producten één keer per week te gebruiken. Meder Beauty Thuiszorg behandeling omvat huidexfoliatie met selectieve bacteriële peeling en verhelderende hydratatie van de huid met een masker. Beide producten zijn vergelijkbaar met de producten die worden gebruikt in professionele huidverzorgingsbehandelingen, maar de concentraties van actieve ingrediënten zijn lager.

Peeling met Enzy-Peel Mask (EZ2)

Gebruik naast de dagelijkse huidverzorgingsroutine een of twee keer per week het exfoliërende Enzy-Peel Masker met dubbele werking. Exfoliërend effect wordt geleverd door lactobacteriënfiltraat met keratolytisch effect Bacillus Ferment. Bacteriële enzymen tasten alle huidtypes, inclusief de zeer gevoelige huid, zacht en effectief aan. Voor een maximaal gladmakend effect bevat de peeling schurende  deeltjes, biopolymeer microsferen die helpen de huid grondig te reinigen. De basis van de peeling is sheaboter met unieke vetzuren en antibacteriële en regeneratieve werking.

Hoe te gebruiken: Enzy-Peel Mask kan op 2 verschillende manieren gebruikt worden:

    • voor de gevoelige huid: Enzy-Peel Mask aanbrengen als een masker, 10 minuten laten inwerken en daarna afspoelen met veel koud water.
    • Als de huid resistent is, op dezelfde manier aanbrengen en na 10 minuten het gezicht, de hals en het decolleté inmasseren met de vingers gedrenkt in heet water.

Het is belangrijk dat de lucht in de kamer warm en vochtig is, de beste tijd om de peeling te gebruiken is direct na het douchen of baden. Enzy-Peel Mask wordt aangebracht na het reinigen van de huid (het wordt ingelast tussen het reinigen met Nrj-Net Cream en het aanbrengen van antioxidant Nrj-Soin Serum). In dit geval worden alle producten gebruikt volgens de nummers op de etiketten die door de fabrikant zijn verstrekt. Scrub één keer per week of, als de huid vettig en poreus is, twee keer per week.

Bereik een Photoshop-effect met het Hydra-Fill Masker (HF5)

Masker Hydra-Fill verheldert en hydrateert de huid. Het bevat hyaluronzuur met een hoogmoleculair gewicht dat snel het comfort van de huid herstelt, kalmeert en zorgt voor hydratatie van het oppervlak. De Pacifische algen, rijk aan fucoidanen, onderdrukken ontstekingen en verminderen de synthese van melanine veroorzaakt door het ontstekingsproces.

Masker Hydra-Fill heeft ook cosmeceutische antioxidanten: alfa-liponzuur (thioctinezuur), dat de antioxiderende werking van vitamine C en E versterkt. Thioctinezuur wordt goed verdragen door de gevoelige huid, ontwart de collageenvezels die tijdens het glycatieproces aan elkaar zijn gelijmd en herstelt de beschermende reserve van de huid. Het belangrijkste verhelderende ingrediënt van het masker is tranexaminezuur. De werking is niet zoals die van alfa-hydroxyzuren of andere bekende glansmiddelen. Tranexaminezuur is helemaal niet giftig en irriteert zelfs de overgevoelige huid niet. Het vermindert de gevoeligheid voor ultraviolet en elimineert praktisch het risico op pigmentatie tijdens of na de behandeling.

Mineraal extract van diepzeewater, qua samenstelling dicht bij het bloedplasma, maakt het gemakkelijker voor de actieve ingrediënten om in de huid te dringen.

Hoe te gebruiken: breng na het exfoliëren met Enzy-Peel een klein beetje Nrj-Soin Serum en Hydra-Fill Concentraat aan. Open vervolgens het zakje, trek het masker eruit, vouw het open en plaats het op het gezicht, waarbij u de flappen aan de oren haakt. Verwijder na 20-25 minuten het masker en verdeel de resterende hydrogel met zachte massagebewegingen over het gezicht, de hals en het decolleté.

Wil je meer weten over onze producten en behandelingen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Contact opnemen