Kiezen uit een ruim assortiment aan home care producten is niet evident. Het is dan ook aangeraden om die keuze toe te vertrouwen aan je schoonheidsspecialiste. Toch graag zelf kiezen? In deze blog geven we je enkele tips mee om in het achterhoofd te houden bij de keuze van het juiste verzorgingsproduct.

1. Gevoeligheid

De gevoeligheid van je huid is een goede maatstaf om een verzorgingsproduct te kiezen. Hoe gevoelig is jouw huid? Zijn er irritaties of afschilfering? Wordt de huid snel rood en hoelang duurt dit?

Kies dus een reiniger en serum afhankelijk van hoe gevoelig je huid is:

Voor een resistente, ongevoelige huid kan je actievere ingrediënten gebruiken. Zo is een product op basis van niacinamide bijvoorbeeld een goede keuze.

Voor een gevoelige huid kies je voor ingrediënten om gevoeligheid onder controle te krijgen en eventuele irritaties te voorkomen. Een product op basis van bv. Centella Asiatica is aangeraden.

2. Sebumproductie

Als je een vetarme huid hebt, loont het de moeite om stoffen te kiezen die het lipidentekort aanvullen. Bij een vette huid kies je best voor een product met ingrediënten die de talgproductie kunnen regelen of verminderen, bijvoorbeeld op basis van avocutine. Crème voor de vette huid op basis van avocutine vermindert de talgproductie met 30% in slechts 2 weken.

Is je huid noch vet, noch droog, kies dan voor producten die de natuurlijk beschermende functies van de huid herstellen en behouden. Een product die microbioomherstellend te werk gaat dus.

3. Microcirculatie

Het uitzicht van je huid hangt af van de microcirculatie. Als je last hebt van oedeem (zwellingen), kies dan voor producten die lymfedrainage stimuleren, bloedvatenversterkend en vochtafdrijvend werken. Serums en concentraten met cafeïne, niacinamide of escin hebben daarvoor een goede werking.

4. Individuele kenmerken en reacties

Allergische reacties, irritaties, overgevoeligheden of intoleranties zijn belangrijke factoren bij de keuze voor verzorgingsproducten. Lees steeds aandachtig de ingrediëntenlijst en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van eventuele triggers die de producten bevatten.

Heb je last van uitdrogingslijntjes of rimpels? Dan kies je beter voor een product dat hierop inwerkt.

5. Jouw verzorgingsgewoonten

Om de juiste keuze te maken stel je jezelf best de vraag welke problemen je ondervindt en hoe je dit kan oplossen. Aan de hand van die antwoorden kan je prioriteiten stellen en het probleem oplossen. Kies voor een actieve verzorging op basis van concentraten of ga voor een masker afhankelijk van jouw persoonlijke prioriteiten. Doe dit allemaal stap voor stap. Maar vergeet niet, less is more!

Ben je al vertrouwd met je dagelijkse schoonheidsroutine en wil je een uitgebreider verzorgingsritueel, zowel ’s ochtends als ‘s avonds?  Kies dan voor een uitgebreide lijn verzorgingsproducten die aangepast is aan jouw huidtype. Je kiest het best voor één fabrikant. Zo vermijd je kruisreacties van actieve ingrediënten.

Ben je eerder minimalistisch in uw verzorging? Ga dan voor één specifiek product. Begin bv. met een reiniger die aan jouw huidtype aangepast is. Een reiniger is het belangrijkste product in je verzorging. Bij dagelijks gebruik, behaal je ongetwijfeld goede resultaten.

Onze favorieten: reinigingers van Meder Beauty Science

Meder Beauty Science heeft twee slimme reinigingsproducten, ook gekend als ‘reinigingsmasker’: Energy-Net voor een resistente huid en Net-Apax voor een gevoelige huid. Beide producten verwijderen onzuiverheden, herstellen de microcirculatie en versterken de bloedvaten. Daarbovenop worden ook het microbioom en de beschermende functies van de huid hersteld en onderhouden. Met andere woorden, onze reinigingsproducten zijn echte aanraders!

Wil je meer weten over Meder Beauty Science Home Care producten? Neem dan hier een kijkje.